HRVATSKA IZNAD SVEGA
Škrinja hrvatske misli
Otac Domovine
Početna
Pišite nam
Knjiga gostiju
Komentirajte
Pisma dida Vidurine
Hrvatska misao
Potreba za međunarodnom sudskom osudom za zločine počinjene od strane totalitarnih komunističkih vlada
Ustav RH
Ustav BiH
Ustav FBiH
Croatio
iz duše te ljubim

Svake noći Boga za te molim
Pivajući kamenu i drači
Croatio ka mater te volim
Umorna si, samo mi ne plači

Sve ću pisme pokloniti tebi
Sve đardine, neka mi te kite
Croatio iz duše te ljubim
Ja te volim ka i mati dite

Još se sićam onih riči
Što mi uvik priča Ćaća
Nemoj sine nikud ići
Tvoj je kamen, maslina i drača

Nek te rani kora kruva
Kap'ja vina, zrno soli
Nek ti kušin bude stina
Al Hrvatsku sine voli

Pisme će ti pivati slavuji
Svirat će ti moje mandoline
Svaku stopu ove zemlje ljubi
Kad odrasteš voljeni moj sine

Bog i Hrvati!
Za Dom Spremni!
broj posjeta:
e-pošta
Nezavisna Država Hrvatska - Video
Flag Counter

Sve istine prolaze kroz tri faze:

Prvo se ismijavaju.
Zatim im se nasilno suprostavlja.
I na kraju, prihvaćaju se kao očite - samodokazive!

Arthur Schopenhauer

Bog i Hrvati!

Za Dom spremni!

Hrvatska Hrvatom!

SVAKI SIN DOMOVINE DUŽAN JE SLUŽITI SVOM NARODU HRVATSKOM I SVOJOJ DOMOVINI HRVATSKOJ!
ZA DOM SPREMNI!

Upišite svoje dojmove!

ZAUSTAVITE (CORONA)TEROR NAD HRVATSKIM NARODOM

Pitanja za dr. Sladoljeva:

1. U Hrvatskoj je 27. ožujka više od 500 osoba zaraženih corona virusom, a tri su umrle. To su službeni podatci. Imate li podatak koliko je toga dana u Hrvatskoj oboljelih i umrlih od gripe. Kad je riječ o troje umrlih od corona virusa, dvoje su bili onkološki pacijenti. Je li korektno smatrati da su umrli zbog korona virusa?

Od zadnje gripe u Hrvatskoj je obolilo preko 50,000 a umrlo 35 ljudi. Netočna je tvrdnja da ih je troje umrlo „od“ korona virusa. Umrli su „s“ korona virusom.

Ne mogu se koronastatistike „uljepšavati“ teškim pacijentima poodmakle dobi s više kroničnih bolesti niti onkološkim bolesnicima. U ovoj situaciji to nije samo manipulacija već psihoterorizam.

Umrli, ili su prošli ili bili na onkoterapiji koja je dodatno oštetila njihovu sposobnost da se brane od virusa. Tu su i godine. Gledajući na taj način i Anu Rukavinu bi morali voditi kao umrlu od prehlade, a ne od leukemije!

Prva navodna žrtva korone, pokojni Z. iz B. u Istri, imao je preko 70 godina, k tome visokotlakaš i dijabetičar. Umro je u samoizolaciji u uvjerenju da je zaražen „smrtonosnim“ virusom.

I strah je učinio svoje. Troje umrlih u Hrvatskoj, umrlo je od „nuspojava“ života, bolesti, straha i godina s dodatkom korona virusa. Život je smrtonosan. Nitko tko se rodio nije preživio.

„Ništa se epidemiološki posebno ne događa“, tvrdnja je dr Koenleina s univerzitetske klinike u Kiehlu. "Radi se o virusu prehlade."

Ali i od prehlade se može umrijeti.

2. Ako corona virus nije opasniji od ostalih virusa iz iste porodice, kako tumačite zastoj čitavoga svijeta i ekonomski kolaps. Kada bi države postupale i donosile planove po Vašoj interpretaciji, bi li to imalo za posljedicu deset puta više umrlih?

Nije korona virus uzrokovao ekonomski kolaps, nego rat s koronom. Sve je pokrenuo WHO u veljači ove godine dokumentom Novel Coronavirus: Strategic Preparedness and Response Plan radi zaustavljanja i ublažavanja posljedica pandemije COVID-19.

Strategiju je nešto kasnije podržao londonski Imperial College dokumentom pod nazivom Impact of non-pharmaceutical interventions to reduce COVID19 mortality and healthcare demand.

Autori su matematički procijenili da će bez restriktivnih mjera biti inficirano 81 % britanske i američke populacije od čega će posljedično umrijeti gotovo tri milijuna njihovih građana.

Ponudili su dvije strategije, blažu da se širenje virusa uspori i agresivniju da se virus zaustavi. Prvom su se nastojale smanjiti posljedice epidemije, a drugom da sve prođe bez posljedica. Boljom im se činila druga koja je uključivala ograničenja kao što je samoizolacija, karantena za zaražene i članove njihovih obitelji, pridržavanje socijalne distance, zatvaranje škola i sveučilišta, otkazivanje sportskih priredbi i sl.. Tih mjera trebali bismo se pridržavati godinuipol (!) koliko je potrebno da se proizvede cjepivo.

Sada se dešava obrat pa isti autori povlače ove procjene svodeći moguće žrtve u Britaniji i SAD-u na tridesetak tisuća. S druge strane, epidemiolozi s Oxforda procjenjuju da je s virusom u kontaktu već bilo tridesetak milijuna Britanaca, stvoren je kolektivni imunitet i u svemu ne vide ništa posebno. Isti sam scenarij opisao i objasnio u veljači, zbog čega me je jedan ministar u Vladi indirektno nazvao „idiotom“.

Mogu zaključiti da ukidanje represivnih mjera radi prevencije COVID-19 neće prouzročiti „višak smrtnosti“, a nastaviti će se normalno živjeti i poslovati. To su „posljedice“ moje rane interpretacije „nove“ bolesti.

3. Mediji u Hrvatskoj hvale Vladini pristup problemu corona virusa. Ministri Beroš i Božinović se proglašavaju herojima nacije, a premijeru Plenkoviću rapidne raste ugled po anketama koje isti mediji objavljuju. Kako vi to tumačite?

Imajte na umu da u isto vrijeme u Hrvatskoj prosječno dnevno umire preko dvadeset branitelja pedesetgodišnjaka, a svaka 2 – 3 dana jedan se ubije. Koji je Vladin pristup i tko su heroji nacije u ovoj epidemiji umiranja?

4. Pretpostavimo da Vlada uspije za mjesec ili dva u svome naumu i očisti Hrvatsku od corona virusa. Samo dan poslije može doputovati putnik iz , nrp. Brazila, ili Malezije, i zaraziti kroz šetnju Zagrebom desetine ostalih, a oni još po desetine... Znači li to da će Hrvatska opet morati u karanetnu, gdje je kraj i što kažete na takav scenarij...?

Mjesec ili dva? Vlada u interesu svih odmah treba suspendirati „naum čišćenja zemlje od korona virusa“. Projekt COVID-19 pokazuje se kao greška, zabluda, predstava, kako hoćete. Pogriješili su, nisu jedini, ali grešku je najbolje odmah priznati i ispraviti. Tako rade heroji. To nije lako, ne zbog dvojbe da li to treba učiniti ili ne, nego zbog Ega. Ako nastavimo, a prvaci smo svijeta po indeksu strogoće uvedenih mjera u odnosu na broj zaraženih (istraživanje Sveučilišta u Oxfordu), tada osvijestimo da našom zemljom u ovom velezlom trenutku upravlja ljudski Ego. Upravlja monstrum. Ego je laž, projekcija kako smo najbolji, najveći i najpametniji. Pa kako bi bilo da oni na vlasti nisu u svemu u pravu!? Odustati od zamišljenog nauma, za Ego je smrt. Ili njihov Ego ili svi mi ostali.

5. Covid 19 je bolest uzrokovana zarazom korona virusom. Italija bilježi veliku smrtnost i zarazu, znatno veću od Kine. Što kazuju vaše spoznaje o panedemiji i posljedicama u Italiji...

Samo ću prenijeti podatke, nemam što posebno dodati. Lombardija bilježi veći broj oboljelih i umrlih nego drugdje. Prvotno su objavili smrtnost od preko 7 %. Taj podatak drastično se korigira jer je bio ishitrenen. U umrle pribrajani su teški bolesnici, a još važnije, pribrojeni su svi umrli (!) kod kojih je dokazan virus. Prisutnost virusa ne znači da su od njega i umrli. Ponavljam što sam rekao na početku. Većina nije umrla „od“, nego „s“ virusom. Početna 7%-tna smrtnost pala je tako na uobičajenih 0,84% nakon što je uzročnost dokazana kod 12 % umrlih. Ne treba zaboraviti da se radilo o starim i kronično bolesnim ljudima, prosječne starost 79,5 godina. Polovica je imala tri kronične bolesti, čak 99,2 % barem jednu. 75% bili su visokotlakaši.

Slika COVID-19 u Italiji je preuveličana ali ipak ozbiljnija nego drugdje. Italija je posebna jer godinama bilježi veću smrtnost od gripe u odnosu na druge zemlje. U sezoni 2016/17 od gripe je umrlo 25,000 odraslih i 1000 djece mlađe od 4 godine. Talijanski fenomen tumači se starošću stanovništva, zagađenošću zraka, rezistencijom na antibiotike, ovisnošću o pušenju ali i gustoj 5G mreži, naročito u Lombardiji.

6. U medijskom i svakodnevnom životu stvorena je atmosfera kraja svijeta. Zaustavljeno je praktički vrijeme. Je li po Vama opravdan ovakav stupanj straha ili se ipak iza brda valja interes globalista da kroz doktrinu šoka uvedu još gora ograničenja ljudskih sloboda,a tobože zbog zaštite njihova zdravlja?

Na tu temu naći ćete bolje sugovornike. Usredotočen sam na sićušni dio zla koji se ljudima pokušava nametnuti, a to je ozakonjenje prisilnog cijepljenja svih. Projekti GRIPA-05 („ptičja“) i GRIPA-09 („svinjska“) nisu uspjeli jer su istovremeno ponuđena „rješenja“, a oba su se pokazala kao prevare. Tamiflu protiv „ptičje“ gripe je zbog neučinkovitosti skinut s liste antivirusnih lijekova, a cjepivo protiv „svinjske“ gripe posijalo je teške bolesti (ALS). COVID-19 projekt je obavijen tajanstvenošću, bolest nema ime, samo čudna slova i brojeve. Od novog virusa svi ćemo, eto, pomrijeti jer namamo pravi odgovor. Jedino je rješenje opća karantena zbog čega se urušava svjetska ekonomija! Kako bi izbjegli slijedeći takav kolaps, morati ćemo se svi bespogovorno cijepiti. Amerika je već najavila takav zakona. Masa će u protivnike cijepljenja tada upirati prstom. Jer oni su krivi za sve.

7. Kako je moguće da neke države u Europi,npr Švedska imaju potpuno normalan život,a neke izvanredno stanje?

Zato što su u Švedskoj valjda normalni. Ispravno su procijenili da se ne dešava ništa posebno. Razlika? Dok 5-milijunska Danska unatoč izvanrednom stanju u jednom trenutku bilježi 1800 „zaraženih od smrtonosnog COVID-19“, 10-milijunska Švedska diše punim plućima uz uobičajenih 2800 „prehlađenih“. Švedska je zemlja koja je također provjerila i navode „antivaksera“ o učinkovitosti nekih obaveznih cjepiva te ih nakon provjere ukinula. Uvjerili su se da obolijevali i oni koji su cjepivo primili tri puta.

8. Što biste pitali ministra zdravstva g. Beroša, šefa HZZO-a g. Capaka ili ministra Božinovića kad biste bili u dijalogu ili raspravi s njima?

Zamolio bih da nas samo saslušaju. Isto to molim i Hrvatsku liječničku komoru da pruži priliku objasniti imunološke zamke „najboljeg postupka u povijesti medicine“ koji je imunološki i neurološki obogaljio stotine milijuna ljudi.

Teško mi je reći, ali struka kao da ne razumije temelje imunologije. Neznanje nam je neprijatelj. Neznanje nas je gurnulo u sve ovo. Protuvirusna stanična praobrana kojom se svaka stanica pojedinačno ali i grupno brani od npr. respiratornih virusa, sliči partiji šaha u kojoj je s jedne strane moćno računalo Deep Blue, a s druge šahovski amater.

Naša Deep Blue obrana trenutno se ustrojava dolaskom virusa, mnogo, mnogo ranije nego joj se pridruži moćni imunološki sustav. Stanice većinom same rješavaju problem, a da toga nismo svjesni.

Baš to bi trebalo objasniti ljudima, a ne ih plašiti crnim statistikama kako smo nemoćni i kako „nema lijeka“. Nismo nemoćni. Lijeka ima!

Upozorio bih na znanja koja, čini se, preskaču u sveučilišnoj nastavi pa liječnici o ovome malo ili ništa ne znaju.

Neznanje povećava anksioznost zbog koje donose ishitrene, neutemeljene, a time i pogrešne odluke.

Objasniti ću sasvim kratko. Stanična praobrana počela se razvijati još u vrijeme Carstva jednostaničnih bića. I bakterije napadaju virusi od kojih se brane! Praobrana se aktivira na svim „punktovima“ o kojima ovisi umnožavanje virusa. U idealnoj zdravstvenoj situaciji situaciji virusi ne mogu ući u stanicu, ne mogu skinuti omotač da bi prepisali genom, ne mogu ga umnožiti niti prevoditi u slijedove aminokiselina, ne mogu sastavljati građevinske blokove u nove viruse, ne mogu izlaziti iz stanica. Naše stanice same proizvode moćne lijekove, same proizvode antivirusne „antibiotike“. Signalima odmah obavještavaju okolne nenapadnute stanice da se pripreme za obranu, a ove opet signal prosljeđuju dalje. Dojave o uljezu putuju tijelom poput valova. Tako komuniciraju čak i jednostanične sive sluzave plijesni. Sve stanice s jezgrom ove signale primaju i šalju dalje.

Zamislite tvornicu s tekućim trakama za proizvodnju automobila. Na jednoj se traci kroje se limovi, drugoj sklapaju dijelovi motora, trećoj se lakira, četvrtoj ugrađuju kočnice, petoj se tapecira itd.

U staničnoj obrani, sve proizvodne linije koje bi omogučile umnožavanje virusa - trenutno staju! Ako ipak dođe do proboja, a govorimo o periodu inkubacije, virusnoj invaziji suprostavlja se sporiji ali moćan imunološki sustav. Naoružan je „krstarećim“ raketama koje cilj pogađaju nanopreciznošću.

Treba znati da su u temeljima ove praobrane ugrađeni elementi za ustroj najsloženije, tzv. specifične imunološke obrane. I jedna i druga ovisne su o pravilnoj međustaničnoj komunikaciji, o signalima koje „orkestriraju“ interferoni. Interferonska signalizacija nešto je najpreciznije što je u prirodi Bog stvorio, znanje o tome moćan je alat da nismo nemoćni, nego moćni, superiorni.

Prilika je reći kako su ova znanja trebala biti kroz proizvode realizirana na Imunološkom zavodu u obliku interferonskog spreja. Prirodni nativni interferoni dobiveni od ljudi koji bez simptoma svladavaju COVID-19, u inhalatornom spreju bi se davali onima koji to više nisu u stanju. Zdrav čovjek reagirao bi u tijelu bolesnog! U vezi toga kontaktirali su me strani ulagači. Psihoemotivno zastrašivanje, bombardiranje smrtima „s“ koronavirusom, proizvodnja je noceba, a to je antimedicina.

Eto to bih pokušao objasniti ministru zdravsva, ministru policije i ostalima. Tražio bih trenutno uklanjanja s televizijskih ekrana koronascenografiju, on-line titlovanje bolesnih i mrtvih, laganje o „izliječenju“ onih koji su ozdravili sl.

9. Moramo Vas pitati i za Imunološki zavod. Mnogi ozbiljni ljudi zdravstvene struke smatraju da hrvatske vlasti pod diktatom globalističkih farmaceutskih divova ne dopuštaju oživljavanje Imunološkog zavoda kako bi imali što manju konkurenciju u izradi i plasmanu cjepiva.Što Vi kažete na to?

Poručio bih „ozbiljnim ljudima zdravstvene struke“ da su „teoretičari zavjere“. Imunološki zavod uništen je ozakonjenom korupcijom, drskim lopovlukom, množenjem podobnih i proganjanjem sposobnih. Oživiti se ne može, barem ne vidim kako.

Zavod je mrtviji od pleistocenskog fosila, gotovo je deset godina na grbači naroda, na državnoj „sisi“ s koje ga oportunisti nemaju hrabrosti maknuti. Boje se tektonske napukline u svom biračkom tijelu. Javnim novcem drže Imunološki zavod na „respiratoru“, ne zbog građana nego zbog sebe.

Zadnja šansa bila je Visia Croatica, model po kojem je Imunološki zavod trebao preći u vlasništvo građana. U kolonama su građani čekali da uplate svoj komanditni ulog.

Nas, inicijatore Visia Crotice, „regulatori“ su pretresli do donjeg rublja. Pitajte sadašnjeg predsjednika države zašto je kao predsjednik Vlade dopustio bez obrazloženja poništiti natječaj za izbor strateškog partnera u kojem su građani s Visia Croaticom pobijedili nastojeći Imunološki zavod spasiti!

Osobno sam napisao razvojne planove i program rada za taj nesuđeni hrvatski Feniks.

10. Kakav rasplet ove drame čovječanstva očekujete?

Svi čekamo drugi dolazak Spasitelja. Tko je rekao da će biti Čovjek?

Još tri pitanja i od urednika HT:

11. Poštovani g. Sladoljev, poštujete li Vi i Vaša obitelje mjere zaštite od korona virusa koje propisuje nacionalni Krizni stožer, distancu prema drugima, izbjegavanja skupnih susreta, često pranje ruku, ne izlaženje iz doma osim u prijekoj potrebi...?

Zbog problema s akutnom astmom uzrokovanom cvjetanjem breze danima ne izlazim iz sobe. Društvo mi je uređaj za filtraciju zraka. U ovo vrijeme ne smijem biti u Zagrebu. Ne poslušavši savjet liječnika, dva puta su me zbog gušenja u polusvjesnom stanju doveli na Hitnu. Ovaj put me s Pelješca natrag u Zagreb vratila COVID-19 policija. Krizni stožer nije uvažio moju zdravstvenu dokumentaciju kao ni činjenice da nisam bio u inozemstvu, nisam u samoizolaciji, nikad u kontaktu s ikim za koga je postojala sumnja da je bio i prehlađen kao ni činjenica da je moj dom izvan naseljenog mjesta.

Na pitanje da li članovi moje obitelji „poštuju“ propisane mjere ne bih odgovorio. Ponašaju se kao i obično, ja ne cinkam.

12. I velik broj uglednih znanstvenika podupire rad Kriznoga stožera. Ugledni znanstvenik Ivan Đikić pozvao je u nedjelju građane da postupaju po naputcima Stožera. Kako to komentirate i osjećate li da ste nekako sve usamljeniji u vašoj interpretaciji ovoga fenomena, što naravno ne znači da niste u pravu?

Usamljeniji sam bio kada sam se kao član Nadzornog odbora Imunološkog zavoda u rujnu 2009. g. usprotivio nabavci protupandemijskog cjepiva protiv „svinjske“ gripe. Bio sam prvi u svijetu koji je to učinio iz nekog regulatornog tijela proizvođača ili distributera cjepiva. Nakon mjesec dana prvo mi se „pridružila“ ministrica zdravstva Poljske. Uslijedila je istraga Vijeća Europe na čelu s dr Wodargom koja je razotkrila tokove novca koji su od proizvođača cjepiva vodili do vrha WHOa.

Ta istraga spasila me je daljnjeg progona i predložene zatvorske kazne. Moje ime je u biltenu UN-a zbog kršenja „ljudskih prava“ u Hrvatskoj. Za COVID-19 mišljenje sam dao dok još nije ni bilo protupandemijskih mjera. Rekao sam da se radi o gripi-sličnoj bolesti, da će imati blagi oblik, tek jedan na stotinu zaraženih pokazati će znakove bolesti. Predvidio sam da će se nezaustavljivo proširiti svijetom kako se i šire virusi prehlade, a prave razmjere zaraze znati će se nakon „pandemije“ ukoliko se naprave seroški testovi.

Potpuno isto ili slično sada govore dr Wodarg, dr Koehnlein, dr Markovski, profesorica teorijske epidemiologije dr Gupta s Oxforda, a u Hrvatskoj dr Gajski, dr Vrček i brojni liječnici s kojima se osobno poznajem.

U svijest mi se duboko urezala crno-bijela fotografija iz 1939. g. snimljena u njemačkom brodogradilištu. Stotine glava okrenute u smjeru odakle govori motivacijski nacigovornik, a jedna gleda na drugu. Jedino što na toj fotografiji primjećujete je ta glava. Druge ne primjećujete. (Hrvatski tjednik, 3. travnja 2020.)

Tomislav Jelić


Milanović o misterioznom povećanju broja umrlih: Ne znamo zašto je prije tri godine u siječnju umrlo 2000 ljudi više

Predsjednik Zoran Milanović je upozorio na činjenicu da je prije tri godine u siječnju u Hrvatskoj umrlo čak 6 500 ljudi, što je oko 2000 ljudi više od desetogodišnjeg prosjeka. Istaknuo je da je to zastrašujuća brojka, ali da nitko nije reagirao na te podatke.

“Ima puno stvari na koje nemamo odgovore i preko kojih prelazimo i nastavljamo živjeti. Recimo, u siječnju 2017. godine izračunato je da je u tom mjesecu umrlo 6 500 osoba. To smo znali u ožujku 2017. godine. Znam da 6 500 tisuća umrlih nikome ne znači ništa. Međutim, godinu dana ranije u siječnju je umrlo 4 500 ljudi. Od čega je umrlo 2000 ljudi više. Samoubojstava i prometnih nesreća? Nije ih bilo? Dakle, prije tri godine je u jednom mjesecu umrlo 2000 ljudi više od nekakvog prosjeka. To je zastrašujuća brojka. I to smo znali, ali uopće nismo reagirali. To je vjerojatno bila epidemija neke teže gripe. Jer u tim sezonskim prolapsima se uvijek više umire. I tako nekako se izračunava koliko je ljudi umrlo od gripe. Kada vidiš da ti je u jednoj godini u jednom mjesecu umrlo 45 posto ljudi više nego što normalno umire u desetogodišnjem prosjeku u tom mjesecu, nešto se dogodilo. Ne znam što”, rekao je Milanović u intervjuu za N1 dodavši da su prošle godine u vrijeme gripe svi respiratori u Zaraznoj bolnici u Zagrebu bili zauzeti.

“U vrijeme epidemije gripe Zarazna bolnica u Zagrebu je imala popunjene kapacitete respiratora, o tome se pisalo i to je bila jedna mala drama na koju nitko nije obratio pažnju, ispada da je sada situacija bolja nego tada”, rekao je Milanović.

Predsjednik je bio dobro pripremljen za intervju, a vjerojatnu mu je pomogla i supruga s obzirom na to da je epidemiolog. Milanović nije izravno kritizirao premijera Plenkovića i Nacionalni krizni stožer, ali je njegov intervju značajan jer je otvorio prostor za javnu raspravu o mjerama koje se provode. Do sada je postojala simbioza politike, Kriznog stožera, dobrog dijela liječnika i medija koji nisu postavljali pitanja i poticali javnu raspravu. (teleskop.hr, 10.4.2020.)


Dr. Srećko Sladoljev (facebook 13.4.2020.): Stvari dolaze na svoje. Razumjeti neće jedino oni koji nisu kadri riješiti jednadžbu 1+1 =? https://teleskop.hr/47261-2

Podatke HZJZ koje objavio predsjednik (koje je vjerojatno dobio od supruge), nadograditi ću onima iz Italije. Tamo je tada umrlo čak 26.000 ljudi od čega 1000 djece mlađe od 4 godine. Strašno? Čini se da ne. O tome nitko nije ni govorio, a kamoli stavio Planet u karantenu. Zašto i bi? Jer od poznate bolesti zvane "gripe" sa simptomima kašlja i temperature se očito ne umire, ali od "nove" bolesti sa simptomima kašlja i temperature znane COVID-19 - očito da. Jer s gripom ne možete zastrašivati, s COVID-19 (također "gripa") - možete.

Od 3 milijarde dolara "uloženog" novca Billa Gatesa u COVID-19, dio su svakako dobili Faktografi. A da li i koliko su dobila i (nevladina) društva za biozaštitu i biosigurnost odakle doklaze naši Stožernici, to će nam otkriti "djedica" iz policije.

PS. Ako predsjedniku treba vezu da bi gostovao u "Bujici", rado ću mu pomoći. Sumnjam da bi u tome uspjeli "dečki" iz Ureda premijera.


comments powered by Disqus


Naslovnica


Arhiva Naslovnica

SLOBODA, JEDNAKOST I BRATINSTVO

"Rastrgajmo paklenu mrežu koju nam je svima naš općeniti neprijatelj razapeo;
Zaboravimo na nepravde i uvrede koje smo jedni od drugih pretrpjeli;
Pripišimo svu nesreću našu njezinim početnicima, a ne narodima našim;
Oprostimo neprijateljima našim, i nastojmo da nam u buduće ne mogu škoditi;
Pomirimo se i pobratimo, te se zakunimo jedan za sve i svi za jednoga;
Zakunimo se na svetom grobu naših mučenika, a taj je grob cijela naša domovina,
zakunimo se da ćemo dostojno osvetiti oce naše,
a osveta nam budi svih nas sloboda, jednakost i bratinstvo."

Dr. Ante Starčević

Sveta prava našeg naroda...

"Ova naša stranka sudi da joj je vrijeme nastaviti svoje dosadašnje poslovanje…
Kako je znano, ovo je poslovanje:
Skidati krinke onim, koji su naš narod kojekakovimi načini i sredstvi turnuli do poniženja i nesreće,
ter nastoje da ga u tom stanju drže.
Na zakonitu temelju stojeć, branit ili iskat,
pravnim načinom i pravičnim sredstvi,
sveta prava našeg naroda i naše Domovine."

dr. Ante Starčević

Narodne mane...

"Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća:

mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo, i lako zaboravljamo krivice, koje nam drugi učine.
Ali mi bar za čas, u sadašnjosti, ne primamo pljuske za poljubce, krivicu za pravo, tlačenje za ljubav;
mi ćemo današnje zlo i krivicu današnju do sutra zaboraviti, pa, ako nam tko liepu rieč kaže, ponašati ćemo se kao da nismo bili prevareni, kao da krivica ni zala nikada nije bilo i kao da ih već nikada ne može biti;
nu danas, dok ne zaboravimo zlo i dok nove prazne rieči ne čujemo, mi se držimo, kako valja."

dr. Ante Starčević
© Stina hrvatskih pradidova