Škrinja hrvatske misli
Otac Domovine
Početna
Pišite nam
Knjiga gostiju
Komentirajte
Pisma dida Vidurine
Hrvatska misao
Potreba za međunarodnom sudskom osudom za zločine počinjene od strane totalitarnih komunističkih vlada
Ustav RH
Ustav BiH
Ustav FBiH
Croatio
iz duše te ljubim

Svake noći Boga za te molim
Pivajući kamenu i drači
Croatio ka mater te volim
Umorna si, samo mi ne plači

Sve ću pisme pokloniti tebi
Sve đardine, neka mi te kite
Croatio iz duše te ljubim
Ja te volim ka i mati dite

Još se sićam onih riči
Što mi uvik priča Ćaća
Nemoj sine nikud ići
Tvoj je kamen, maslina i drača

Nek te rani kora kruva
Kap'ja vina, zrno soli
Nek ti kušin bude stina
Al Hrvatsku sine voli

Pisme će ti pivati slavuji
Svirat će ti moje mandoline
Svaku stopu ove zemlje ljubi
Kad odrasteš voljeni moj sine

Bog i Hrvati!
Za Dom Spremni!
broj posjeta:
e-pošta
Nezavisna Država Hrvatska - Video
Flag Counter

Sve istine prolaze kroz tri faze:

Prvo se ismijavaju.
Zatim im se nasilno suprostavlja.
I na kraju, prihvaćaju se kao očite - samodokazive!

Arthur Schopenhauer

Bog i Hrvati!

Za Dom spremni!

Hrvatska Hrvatom!

SVAKI SIN DOMOVINE DUŽAN JE SLUŽITI SVOM NARODU!
ZA DOM SPREMNI!

Upišite svoje dojmove!

Zagreb, 4. ožujka 2018.

UVRJEDLJIVI, PROVOKATIVNI I OPASNI ZAKLJUČCI TAKOZVANOG VIJEĆA ZA PROŠLOST

Budući da je u Hrvatskoj, od 2000. na dalje, sve što dolazi od vladajućih struktura, bez obzira na politički predznak, potpuno apsurdno i uvrjedljivo za zdrav ljudski razum, nije čudno ni da je to pravilo posebno upadljivo vezano za zaključke takozvanog Vijeća za suočavanje sa posljedicama vladavine nedemokratskih režima, kolokvijalno nazvanog Povjerenstvo za suočavanje sa prošlošću, uspostavljenog odlukom Vlade Andreja Plenkovića od 2. ožujka 2017. godine, a sastavljenog od 17 članova, nazovi znanstvenika, uglavnom povjesničara, na čelu sa predsjednikom vijeća, akademikom i predsjednikom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zvonimirom Kusićem.

Oni su dobili zadatak da u roku od godine dana donesu, po svemu sudeći, svoje unaprijed određene zaključke, kao tobožnju preporuku Vladi i Hrvatskom (državnom) saboru za donošenje zakonskih okvira glede navedenih sadržaja.

Oni su svoju prvu sjednicu održali 24. lipnja 2017. godine, a zaključci su objavljeni točno u zadanom roku, tj. 1. ožujka 2018. godine, u kojima je srž i najbitnije da zločinačka petokraka ostaje potpuno legalna za javnu uporabu u svim strukturama hrvatskoga društva, službenu, grupnu i pojedinačnu, tobože kao simbol antifašizma, a najhumaniji hrvatski slogan "Za Dom - Spremni!" samo u grbu HOS-a, i to ograničeno, jedino na grobljima i u slučaju komemoracija poginulim HOS-ovcima u Domovinskom ratu, i to, gle poniženja i uvrjede, samo uz posebno odobrenje Ministarstva unutarnjih poslova, tj. policije.

Prvo, prihvaćanje takvoga zadatka bez ikakvih znanstvenih preduvjeta, kriterija i sredstava za istraživanje, i to na strogo ograničeno vrijeme od godine dana, prava je farsa ili, bolje reći, lakrdija, koja apsolutno diskreditira samu istraživačku znanost i istinu, pa tako i sve članove toga vijeća akademskih građana, koji su krajnje poltronski prihvatili taj besmisleni zadatak i tako diskreditirali sami sebe i svoje dostojanstvo, pa nije nikakvo čudo da su svojim nakaradnim unaprijed određenim zaključcima pokušali diskreditirati zdrav razum i dostojanstvo svih ljudi i građana na koje se ti zaključci odnose, naše osobno ljudsko dostojanstvo, dostojanstvo hrvatskoga naroda, istinu i pravdu, kao i dostojanstvo hrvatske demokratske države, krvlju obranjene i stečene, Republike Hrvatske.

Također nije čudo da su u to vijeće imenovani većinom oni koji nikada nisu mogli ni zamisliti samostalnu hrvatsku državu, te su uvijek, kao sljedbenici jugoslavenskog komunističkoga sustava i zločinačke Jugoslavije, u svome životu sve radili protiv interesa hrvatske države.
Još više je čudno da je u tome nakaradnom vijeću pristalo sudjelovati nekoliko, manji broj, relevantnih i objektivnih hrvatskih povjesničara i znanstvenika, poput Ante Nazora, Stjepana Damjanovića, Željka Tanjića, Ivice Lučića, Mladena Ančića, Nevia Šetića i još po kojega, koji su, kao, dobili mogućnost za iznošenje svoga izdvojenoga mišljenja.
Ipak su se i oni sami, pristankom sudjelovanja u tim poltronskim i neprijateljskim manipulacijama, diskreditirali. Vjerojatno se nisu ni sastali više od 2-3 puta, što je sve vrlo neozbiljno i nedostojno.

Prema tim besmislenim zaključcima, zvijezda petokraka je ustavna, jer se u preambuli Ustava Republike Hrvatske, između svih nabrajanja osnova hrvatske državnosti, navodi i antifašizam, a zvijezda petokraka je, prema njima, simbol antifašizma, dok to nije, prema Ustavu, NDH, Ustaški pokret, pa ni tradicionalni hrvatski pozdrav "Za Dom - Spremni!".

Znači, navodi se čista laž da je petokraka simbol antifašizma, iako je svakome normalnom jasno da je čisti i isključivi simbol zločinačkog komunizma, kao i simbol takozvane JNA, zločinačke agresorske armije, koja je ubijala hrvatski narod i razarala sve što je hrvatsko u nedavnom obrambenom Domovinskom ratu, a u Ustavu, u Preambuli, također lijepo piše da je demokratska hrvatska država uspostavljena nasuprot zločinačkom komunističkom sustavu.

Da petokraka nije simbol antifašizma dokaz je i to što se glavni antifašistički pobjednici sa strane zapadnih zemalja nisu obilježavali zvijezdom petokrakom. Nadalje, zvijezda petokraka nipošto se ne može uspoređivati sa obrambenim i najhumanijim hrvatskim sloganom i usklikom svih vremena, pa i u Domovinskom ratu "Da Dom - Spremni!".

Eventualno bi se petokraka donekle mogla uspoređivati sa ustaškim simbolom "U", ali ni to nije ni približno usporedivo, jer se ta oznaka "U" koristila samo u kratkom razdoblju Drugoga svjetskoga rata, u odnosu na višedesetljetno razdoblje takozvanog zločinačkog komunizma, koji je odgovoran za stotine milijuna nedužnih žrtava, pa i u nas za tisuće jama ispunjenih žrtvama Hrvata, što je bjelodano dokazano i prema knjizi profesora povijesti dr. sc. Josipa Jurčevića: "Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina", izdanoj u Zagrebu prvi put 2012. godine, u kojoj se kaže da 90% svih zločina u Drugome svjetskome ratu i poraću otpada na partizanske zločine pod zvijezdom petokrakom, a samo 0,13% (nula zarez trinaest posto) otpada na ustaške zločine pod simbolom "U", dok ostali dio do 100% otpada najviše na četničke zločine i još nešto malo na zločine ostalih vojski.

Dakle, petokraka i slogan "Za Dom - Spremni!" ne mogu se nikako uspoređivati niti u Drugom svjetskom ratu, a kamoli u Domovinskom ratu, u kojem su hrvatski branitelji koristili taj slogan u obrani svoje domovine od agresije zločinačke petokrake i, hvala Bogu, premoćno pobijedili tu petokraku.

No, gle čuda, o tempora, o mores, prema ovim zaključcima agresorska i poražena petokraka u slobodnoj pobjedničkoj hrvatskoj državi ostaje slavljena i legalna, a pobjednički slogan "Za Dom - Spremni!" se kriminalizira i tjera u ponižavanje i duboku ilegalu.

Ja općenito mislim da bi za cijelo društvo bila manja šteta kada bi svi ti različiti simboli različitih ideologija bili od službene vlasti ignorirani, ako ih pojedinci i grupe, bez nasilja, javno koriste, nego da budu zabranjeni.

Bila bi najveća šteta ako bi jedni bili zabranjeni, a drugi, koji provociraju većinu stanovništva, bili dopušteni, kao što je slučaj sa petokrakom i njoj sličnim simbolima.

Jedino je bitno da vlast, na državnoj i lokalnoj razini, nipošto ne sudjeluje u takvima i uz takva provociranja, nego da u svim službenim ili neslužbenim manifestacijama jedino koristi službene državne simbole, a to su službeni hrvatski grb i službena zastava Republike Hrvatske.

Nažalost, da zlo bude veće, takozvani premijer slobodne hrvatske države, Andrej Plenković, hvali zaključke toga nakaradnog vijeća, unosi nemir i podjele u društvo i državu, te govori nezamislive nebuloze, kao primjerice "Sve što se odnosi na NDH je zabranjeno i regulirano" i "Decidirani smo i jasni: Osuda NDH i svega što ima veze sa ustaštvom". Što to pak znači? Je li to prijetnja da ćemo ostati i bez himne, i bez hrvatskoga jezika, bez naziva činova u Hrvatskoj vojsci i bez kune, koju jako vole, ali joj o glavi rade, želeći je što prije zamijeniti eurom, jer sve to ima veze sa ustaštvom?

Vjerojatno su to velike prijetnje, pa budimo oprezni, Hrvatice i Hrvati. Izgleda da nam se sprema odlučujući demokratski boj, pa, uz Božju pomoć i molitvu, budimo opet i uvijek "Za Dom - Spremni!".

dr. Ružica Ćavar

comments powered by Disqus


Naslovnica


Arhiva Naslovnica

SLOBODA, JEDNAKOST I BRATINSTVO

"Rastrgajmo paklenu mrežu koju nam je svima naš općeniti neprijatelj razapeo;
Zaboravimo na nepravde i uvrede koje smo jedni od drugih pretrpjeli;
Pripišimo svu nesreću našu njezinim početnicima, a ne narodima našim;
Oprostimo neprijateljima našim, i nastojmo da nam u buduće ne mogu škoditi;
Pomirimo se i pobratimo, te se zakunimo jedan za sve i svi za jednoga;
Zakunimo se na svetom grobu naših mučenika, a taj je grob cijela naša domovina,
zakunimo se da ćemo dostojno osvetiti oce naše,
a osveta nam budi svih nas sloboda, jednakost i bratinstvo."

Dr. Ante Starčević

Sveta prava našeg naroda...

"Ova naša stranka sudi da joj je vrijeme nastaviti svoje dosadašnje poslovanje…
Kako je znano, ovo je poslovanje:
Skidati krinke onim, koji su naš narod kojekakovimi načini i sredstvi turnuli do poniženja i nesreće,
ter nastoje da ga u tom stanju drže.
Na zakonitu temelju stojeć, branit ili iskat,
pravnim načinom i pravičnim sredstvi,
sveta prava našeg naroda i naše Domovine."

dr. Ante Starčević

Narodne mane...

"Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća:

mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo, i lako zaboravljamo krivice, koje nam drugi učine.
Ali mi bar za čas, u sadašnjosti, ne primamo pljuske za poljubce, krivicu za pravo, tlačenje za ljubav;
mi ćemo današnje zlo i krivicu današnju do sutra zaboraviti, pa, ako nam tko liepu rieč kaže, ponašati ćemo se kao da nismo bili prevareni, kao da krivica ni zala nikada nije bilo i kao da ih već nikada ne može biti;
nu danas, dok ne zaboravimo zlo i dok nove prazne rieči ne čujemo, mi se držimo, kako valja."

dr. Ante Starčević
© Stina hrvatskih pradidova