HRVATSKA IZNAD SVEGA
Škrinja hrvatske misli
Otac Domovine
Početna
Pišite nam
Knjiga gostiju
Komentirajte
Pisma dida Vidurine
Hrvatska misao
Potreba za međunarodnom sudskom osudom za zločine počinjene od strane totalitarnih komunističkih vlada
Ustav RH
Ustav BiH
Ustav FBiH
Croatio
iz duše te ljubim

Svake noći Boga za te molim
Pivajući kamenu i drači
Croatio ka mater te volim
Umorna si, samo mi ne plači

Sve ću pisme pokloniti tebi
Sve đardine, neka mi te kite
Croatio iz duše te ljubim
Ja te volim ka i mati dite

Još se sićam onih riči
Što mi uvik priča Ćaća
Nemoj sine nikud ići
Tvoj je kamen, maslina i drača

Nek te rani kora kruva
Kap'ja vina, zrno soli
Nek ti kušin bude stina
Al Hrvatsku sine voli

Pisme će ti pivati slavuji
Svirat će ti moje mandoline
Svaku stopu ove zemlje ljubi
Kad odrasteš voljeni moj sine

Bog i Hrvati!
Za Dom Spremni!
broj posjeta:
e-pošta
Nezavisna Država Hrvatska - Video
Flag Counter

Sve istine prolaze kroz tri faze:

Prvo se ismijavaju.
Zatim im se nasilno suprostavlja.
I na kraju, prihvaćaju se kao očite - samodokazive!

Arthur Schopenhauer

Bog i Hrvati!

Za Dom spremni!

Hrvatska Hrvatom!

SVAKI SIN DOMOVINE DUŽAN JE SLUŽITI SVOM NARODU HRVATSKOM I SVOJOJ DOMOVINI HRVATSKOJ!
ZA DOM SPREMNI!

Upišite svoje dojmove!

E moj Kazo, i ti bi trgovao s onim što nije tvoje!

Sub hanc symbolicam vincere!

Prije nekoliko dana na jednom portalu koji se predstavlja kao nezavisni hrvatski portal, a ustvari je glasilo hercegovačkog ogranka Pupovčevog HDZ-a na čelu s Jugoslovenom Draganom Čovićem, objavljen je članak Kazimira Mikašeka-Kaze pod naslovom "Dajem pozdrav 'Za dom spremni' u zanjenu za 'Lex Tito'!

Čim sam pročitao ovaj naslov sjetih se da sam jednom negdje pročitao pjesmu o bitci za Siget u kojoj pjesnik opisuje kako je sultan Sulejman Veličanstveni kad je vidio da neće bez krvave borbe moći osvojiti Siget, Zrinskome ponudio da će ga, ako mu mirno preda grad učiniti hrvatskim kraljem:

"Krunu ću ti zlatnu darovati i hrvatskim kraljem te nazvati!" Zrinski mu odgovara: "Krunu si mi zlatnu ponudio. Zar si care glavu izgubio? Nudiš ono što i nije tvoje, a ni moje, nego hrvatsko je!"

Kao i sultan onomad naš Kazo danas nudi, ne kaže kome, nešto što isto tako nije njegovo,nego hrvatsko. On nekim bezimenim moćnicima nudi hrvatski pozdrav - Za dom spremni - u zamjenu za njihovu osudu Titinih zločina. Kako je prema njegovome mišljenju ovaj pozdrav ionako "nepotreban i štetan za Hrvatsku", on im kako izgleda želi podvaliti Šabana pod Osmana.

Odmah na početku jasno je da je ovaj Kazin juriš uperen protiv portala Dragovoljac, jednog hrvatskog portala koji se ne plaši pozdrava Za dom spremni, a izgleda da ga najviše smeta to što na njegovoj čelnoj stranici, od dana njegove mučeničke smrti gori svieća hrvatskom generalu mučeniku Slobodanu Praljku, koji, kako on kaže, "nije bio ni desničar a još manje ustaša, ali je znao neprijateljima servirati posebnu vrstu oružja čega su se najviše bojali". To oružje bio je pozdrav Za dom spremni.

Kazo kao jedan od hadezeovskih prdekala očito smatra da je Hrvatskoj pod patronatom njegove drage Srpsko-hrvatske koalicije 'za navek' garantirano blagostanje i sigurnost pa ne samo da nam to oružje više neće trebati, nego ga treba odbaciti kao neku staru krpetinu, pa kaže: "Kada bi danas anketirali 100 slučajno izabranih ljudi na ulicama Hrvatske", i postavili im pitanje, je li pozdrav "Za dom spremni" potreban ili presudan za budućnost Hrvatske, bez ikakve sumnje bi dobili odgovor ili protupitanje ogromne većine ispitanika: "Ma kome je ta glupost uopće potrebna"?

Da, to je uvijek ona stotina "slučajno izbranih" koje hadezeovski agitatori i njihovi "neovisni mediji" u Hrvatskoj anketiraju prije svih izbora. Isti oni za koje je ovaj posliednji rat protiv srbijanskog agresora bio "građanski rat", operacija Oluja "ustaški pokolj nad nevinim Srbima". Za njih je glupost i odvratno ne samo sve što je hrvatsko, nego sve što je normalno. Kad bi ih naš Kazo upitao što misle o današnjem pozdravu hrvatske vojske - Pozdrav Domovini - ili Hvaljen Isus i Marija, ili što misle o Hrvatskoj, nema sumnje da bi od te blesave drogirane rulje dobio isti odgovor.

One koji brane ovaj častni pozdrav pod kojim su se u oba posliednja rata borile i umirale čitave legije hrvatskih branitelja, podrugljivo naziva "Velikim Hrvatinama" za koje si ako smatraš da je pozdrav "Za dom spremni" nepotreban ili štetan za Hrvatsku, udbaš i veleizdajnik hrvatskih nacionalnih interesa." Zanima me koji su to ključni nacionalni interesi te njegove Hrvatske u kojoj glavnu rieč ima Milorad Pupovac i njegovi kriptočetnici ?

Ja i svi koji su pod tim pozdravom čitav svoj prognanički život utrošili u borbu za oslobođenje svoga naroda, a eto nažalost, radi takvih koji misle kao on moramo tu borbu nastaviti i pri koncu života, nikada se nismo smatrali "velikim Hrvatinama". Borbu za svoj narod smo smatrali svojom dužnošću i nikada nisam čuo da je ijedan rekao da je išto drugo nego obični hrvatski domoljub, koji ni za koju cienu nije spreman pljunuti na krv onih tisuća najboljih hrvatskih sinova koji su pod tim pozdravom u ova dva posliednja rata pali braneći svoju domovinu i njezine svetinje.

"Jadna smo mi država, ako nam je pozdrav "Za dom spremni" bio on ustaški ili braniteljski, najvažnija stvar na svijetu. Zapravo jadni su oni kojima je to najvažnije!", kaže dalje Kazo. Ja bih rekao da je jadna država kojoj njezini neprijatelji određuju kakve pozdrave smije ili ne smije rabiti, a još jadniji je jadnik koji misli da s hrvatskom poviestnom baštinom može šićariti kao s nekakvim bezvriednim odpadom.

"Istine radi", dalje kaže Kazo, "bilo je povijesnih trenutaka kada je Hrvatskoj pozdrav "Za dom spremni" bio opravdano važan kao iskaz vjernosti u obrani domovine, što znači da je u tom kontekstu rata bio legitiman i prvorazredni nacionalni interes. Ta domovina Hrvatska s pozdravom "Za dom spremni" na usnama, borila se protiv srpskih osvajača 08. svibnja 1941. u Donjim Mostima i u okolici Bjelovara, kada su srpski okupatori željeli sasjeći stvaranje Hrvatske države u samom zametku, kako bi spasili Kraljevinu Jugoslaviju. Potpuno identično dogodilo se 1991. kada je pozdrav "Za dom spremni" bio važno i učinkovito psihološko oružje u obrani ideje o stvaranje vlastite, slobodne, neovisne i demokratske Republike Hrvatske".

A onda opet flip-flap kojim pobija ovo što je napisao: "Provokatori s naše strane, (uvjetno rečeno s naše), silno im pomažu pa onda iz usta jednog akademika dođe najsramotniji (ne)mogući prijedlog, da se Hrvatsku vojsku uvede službeni pozdrav "Za dom spremni", od čega se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pametno ogradila".

Ne znam zašto je naš Kazo zaboravio o navesti i neke druge Kolindine "pametne" poteze, kao napr. Ono njezino pozivanje u "službeni" posjet četničkog izprdka Vučića državi koja za njega ne postoji ili onaj njezin razdragani pun samozadovoljstva i ponosa govor Porfiriju, Pupovcu i ostaloj četničkoj sviti, koji počima s "Ja kao vaša predsjednica…"

Priedlog akademika Pečarića da se ovaj hrvatski uvede u Hrvatsku vojsku kao službeni pozdrav za Kazu je "najsramotniji" priedlog, a njegov priedlog da se s njim trguje kako bi se zadovoljilo one kojima smeta sve što je istinski hrvatsko je "politička mudrost" Prije nekiliko tjedana još jedan takav "sramotan" priedlog objavljen je u Hrvatskom listu, a napisao ga je Stjepan Tuđman, koji je odgojen u partizanskoj obitelji, sin pok. predsjednika Franje Tuđmana, gdje između ostalog kaže i ovo: "Za dom spremni jednostavno je fantastičan pozdrav koji Hrvatska treba zaštiti kao intelektualno vlasništvo. Hrvatska bi morala uvesti pozdrav ZDS u Hrvatsku vojsku u prigodi polaganja prisege te kod pozdrava počasnih straža. Taj pozdrav nikoga ne ostavlja ravnodušnim kao iskaz domoljublja koji je i upozorenje svim mogućim neprijateljima da ne diraju Hrvatsku…."

"Vrlo je zanimljivo, pa i jadno", kaže dalje Stjepan Tuđman, "slušati i gledati nekakve kriptokomuniste i iskomleksirane, dakle nenormalne Hrvate, koji žele odlučivati o tomu smijem li biti za dom spreman." Dosta je pročitati samo nešto od ovoga što je Kazo nadrobio da se i oni najzatupljeniji uvjere da je i on jedan od tih Štefovih izkompleksiranih Hrvata.

"Ne bi li HOS-u bilo mudro odreći se ratnog pozdrava "Za dom spremni", jer oni su bili samo kap u moru ukupne braniteljske populacije, pa u ovom mirnodopskom vremenu oslobođeni nametnute stigme ustaštva konstruktivno graditi domoljubno i konzervativno zajedništvo na zdravim svjetonazorskim, ali još više na ekonomskim i gospodarskim temama?", pita naš izkompleksirani Kazo. Ma je li? Savjetujem ti da na youtube-u pogledaš smotru 2. gardijske brigade HVO-a u Mostaru, pa da onim prekaljenim ratnicima i onoj masi naroda koja ih pozdravlja kažeš da su ti ratnici koji za vrieme smotre gromkim glasom pozdravljaju Za dom - Spremni!, bili tvoja "kap u moru branitelja".

Očito je da Kazi i svima koji bi se s njima pogađali ne smeta to što "antifašisti" Srpska pravoslavna crkva i njihovi saveznici Pupovac, Kraus, Puhovski & Co. odavna traže da se krimalizira i Obrambeni domovinski rat. Da se što prije ukine "ustaška" kuna, kojom ih obilato financira HDZ. Da će, ako im s pomoći vas izkompleksiranih hrvata, uspije kriminalizirati hrvatski pozdrav Za dom spremni tražiti da se kriminalizira i ustroj Hrvatske vojske, jer ju je, mora se priznati, Tuđman ustrojio baš onako kao što je bila ustrojena i vojska Nezavisne Države Hrvatske. Samo što su elitne jedinice umjesto ustaških bojna i pukovnija nazvane gardijskim brigadama , a redovna se vojska sada kao i onda zove domobranska vojska. Ako se ne nađe nitko tko će im propisno začepiti gubicu oni će uskoro od "hrvatskog" sabora tražiti da se "ustaške" satnije i bojne preimenuju u "čete" i "bataljone", a "ustaški" činovi: časnički namjesnik, stožerni narednik, satnik, bojnik idt., zamjene činovima "?????????? J???????????? A?????".

O, da ne zaboravim, i krunica je ustaški simbol koji je "štetan za Hrvatsku" i treba je zabraniti. Da se ne šalim evo jedan primjer koji se dogodio 2015. godine u Zagrebu. Na jednom portalu objavljen je Pod nasvovom "Indeksov novinar napao taksista" i podnaslovom "Platit ću ti k**** rekao je novinar taksistu i pri pokušaju napada sam završio na podu." članak u kojem piše da je uzrok za takvo ponašanje indeksovog "novinara" bila krunica i slika gen. Ante Gotovine.

"Noćas oko 5:30", izjavio je vlastnik Radio Taxia,"pored noćnog kluba 'Sokol' zaustavio me je jedan mlađi par. Rekli su mi da ih treba odvesti do Sigeta, primio sam ih u vozilo i do Savskog mosta smatrao sam kako je u pitanju rutinska vožnja. No, dolaskom na teritorij Novog Zagreba počinju prvi problemi. Naime, na retrovizoru imam okačenu krunicu i sliku generala Ante Gotovine koji mi predstavljaju veliku osobnu svetinju - dijete sam pokojnih hrvatskih branitelja i smatrao sam da ta dva simbola zaista nikoga ne vrijeđaju na bilo kojoj osnovi. Ispostavilo se da sam u krivu', nastavlja taksist i dodaje kako se osvrnuo na zadnje sjedište zbog glasnog negodovanja muškog klijenta. Bila je riječ o tim dvama simbolima i reakciji na iste.

'Zašto ta slika? Zašto krunica? Zanima me! Vrijeđate me s time', vikao je "novinar". Došlo je do fizičkog obračuna i drug novinar se našao na asfaltu razbijene njuške. Incindent je završio na sudu i čim je čuo da je rieč o novinaru Indeksa drug sudija je Harisa kaznio globom od 700 kuna, što je on, kako mi je kasnije sam rekao, rado platio. Taksist Haris Došen je unuk moga pokojnog brata, a jugović koga je vrieđala krunica i slika Ante Gotovine je Petar Vidov, koji će, kako ovih dana pišu "naši mediji", sada biti jedan od čestih specijalnih gostiju u novoj seriji HRT-a Acinog "Nedeljom u 2". Možda Kazo smatra da bi bilo "pametno" i tom jugokretenu predložiti da malo smanji svoje bljuvanje po svemu što je hrvatsko, a on bi mu za uzvrat, u ime svih nas, obećao da Hrvati više neće moliti krunicu.

Izprike kako ovaj pozdrav šteti ugledu Hrvatske pred stranim forumima je stara izlizana jugonostalgičarska krilatica kojom pokušavaju prekriti svoje ultimativne ciljeve. A svi koji žele znati znadu koji su to ciljevi - najprije zabraniti sve što nas čini narodom, a onda poput Orvellove Partije izbrisati našu poviest i na koncu nas kao narod. Ali, ne trebamo se mi toga previše bojati. Nisu nas uspjeli uništiti ni za vrieme njihove 45-godišnje strahovladavine i uvjeren sam da im to neće ni ovaj put poći za rukom. Mogu oni propisivati svoje glupe zakone kojima će pokušati zabraniti ovaj hrvatski pozdrav. Nu, ako nisu podpuno glupi trebali bi znati da su takvi zakoni uvijek kontraproduktivni i jedino što će s time postići je da ćemo se svi mi - iz inata - tim našim borbenim pozdravom još više i glasnije pozdravljati.

Onima koji su vjerovali u održivost takvih zakona Albert Einstein je poručio: "Nothing is more destructive of respect for the government and the law of the land than passing laws which cannot be enforced." (Ništa nije pogubnije za poštivanje vlasti i zakona jedne zemlje nego propisivanje zakona koji se ne mogu silom sprovesti.)

Za Dom Spremni!
Zvonimir R. Došen


comments powered by Disqus


Naslovnica


Arhiva Naslovnica

SLOBODA, JEDNAKOST I BRATINSTVO

"Rastrgajmo paklenu mrežu koju nam je svima naš općeniti neprijatelj razapeo;
Zaboravimo na nepravde i uvrede koje smo jedni od drugih pretrpjeli;
Pripišimo svu nesreću našu njezinim početnicima, a ne narodima našim;
Oprostimo neprijateljima našim, i nastojmo da nam u buduće ne mogu škoditi;
Pomirimo se i pobratimo, te se zakunimo jedan za sve i svi za jednoga;
Zakunimo se na svetom grobu naših mučenika, a taj je grob cijela naša domovina,
zakunimo se da ćemo dostojno osvetiti oce naše,
a osveta nam budi svih nas sloboda, jednakost i bratinstvo."

Dr. Ante Starčević

Sveta prava našeg naroda...

"Ova naša stranka sudi da joj je vrijeme nastaviti svoje dosadašnje poslovanje…
Kako je znano, ovo je poslovanje:
Skidati krinke onim, koji su naš narod kojekakovimi načini i sredstvi turnuli do poniženja i nesreće,
ter nastoje da ga u tom stanju drže.
Na zakonitu temelju stojeć, branit ili iskat,
pravnim načinom i pravičnim sredstvi,
sveta prava našeg naroda i naše Domovine."

dr. Ante Starčević

Narodne mane...

"Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća:

mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo, i lako zaboravljamo krivice, koje nam drugi učine.
Ali mi bar za čas, u sadašnjosti, ne primamo pljuske za poljubce, krivicu za pravo, tlačenje za ljubav;
mi ćemo današnje zlo i krivicu današnju do sutra zaboraviti, pa, ako nam tko liepu rieč kaže, ponašati ćemo se kao da nismo bili prevareni, kao da krivica ni zala nikada nije bilo i kao da ih već nikada ne može biti;
nu danas, dok ne zaboravimo zlo i dok nove prazne rieči ne čujemo, mi se držimo, kako valja."

dr. Ante Starčević
© Stina hrvatskih pradidova