HRVATSKA IZNAD SVEGA
Škrinja hrvatske misli
Otac Domovine
Početna
Pišite nam
Knjiga gostiju
Komentirajte
Pisma dida Vidurine
Hrvatska misao
Potreba za međunarodnom sudskom osudom za zločine počinjene od strane totalitarnih komunističkih vlada
Ustav RH
Ustav BiH
Ustav FBiH
Croatio
iz duše te ljubim

Svake noći Boga za te molim
Pivajući kamenu i drači
Croatio ka mater te volim
Umorna si, samo mi ne plači

Sve ću pisme pokloniti tebi
Sve đardine, neka mi te kite
Croatio iz duše te ljubim
Ja te volim ka i mati dite

Još se sićam onih riči
Što mi uvik priča Ćaća
Nemoj sine nikud ići
Tvoj je kamen, maslina i drača

Nek te rani kora kruva
Kap'ja vina, zrno soli
Nek ti kušin bude stina
Al Hrvatsku sine voli

Pisme će ti pivati slavuji
Svirat će ti moje mandoline
Svaku stopu ove zemlje ljubi
Kad odrasteš voljeni moj sine

Bog i Hrvati!
Za Dom Spremni!
broj posjeta:
e-pošta
Nezavisna Država Hrvatska - Video
Flag Counter

Sve istine prolaze kroz tri faze:

Prvo se ismijavaju.
Zatim im se nasilno suprostavlja.
I na kraju, prihvaćaju se kao očite - samodokazive!

Arthur Schopenhauer

Bog i Hrvati!

Za Dom spremni!

Hrvatska Hrvatom!

SVAKI SIN DOMOVINE DUŽAN JE SLUŽITI SVOM NARODU HRVATSKOM I SVOJOJ DOMOVINI HRVATSKOJ!
ZA DOM SPREMNI!

Upišite svoje dojmove!

Politička prostitucija KGK

Ma dokle će bre Kolinda trajati ovo naše neprijateljstvo? Ivice, dok prođu izbori!

U nedavnom sastanku u New Yorku srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić upitao je hrvatsku(?) predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović:
'Ma dokle će bre trajati ovo naše neprijateljstvo?', na što mu je ona ljubazno odgovorila: 'Dok prođu izbori'!

Kad svatko tko u glavi ima barem malo sive mase zna da je Kolinda za cielo vrieme svoga predsjednikovanja sve u svojoj moći činila da se umili njemu, njegovom šefu Vučiću i ostaloj četničkoj sviti teško je odgonetnuti na kakvo je neprijateljstvo ovaj četnički izprdak tu mislio.

Nu kad malo promislimo o nekim njezinim licemjernim izjavama u posliednjih nekoliko mjeseci, kojima se nada da će u predstojećim izborima privući barem mali dio poštenih hrvatskih glasača, ona je u svojim kasnijim govorima zaboravila ponavljati ono što im je obećala u onim ranijim da će, ako pobjedi na izborima, opet u Zagreb dovući Vučića, Dačića i drugu četničku gamad, pa se može doći do zaključka da Srblji zaključili da je Kolinda prekršila dogovor koji su ona i Vučić podpisali za vrieme onoga njegovog posjeta Zagrebu.

Tome dogovoru, čiji je glavni cilj da Srbija priekim putem uđe u Europsku Uniju, glavni svjedok je bio Milorad Pupovac, a tiho, onako u sebi, pjevajući - što se ono na Dinari sjaji - 'svetom srpskom vodicom' blagoslovio i mitropolit Porfirije Perić.

Kolinda je tom prilikom, bez postavljanja bilo kakvih uslova, kao napr. pitanje stotina milijardi dolara odštete koje Srbija kao agresor duguje Hrvatskoj, pitanje o nestalim hrvatskim braniteljima itd., bez imalo sustezanja izjavila kako je 'ulazak Srbije u EU i interesu Hrvatske'. Normalno, Hrvatske kojoj će ona biti na čelu.

U posliednje vrieme njezino ponašanje je sve bizarnije a njezine izjave sve gluplje što potvrđuje da ona nije ništa drugo nego, kako mnogi smatraju, jedna nesposobna ali vrlo ambiciozna glupara.

Za čitavo vrieme svoga predsjednikovanja ona nije izgovorila niti jednu rieč koja bi pomogla hrvatskom narodu u islamističkoj džamahiriji i četničkoj 'republici srpskoj' Bosni i Hercegovini, a sada pred nove izbore urla da ona 'ne može i neće dopustiti da Bosnu i Hercegovinu prisvaja jedan narod'. 'Neću stati dok ne izborimo promjenu sramotnog izbornog zakona koji diskriminira naš narod. Na tome radimo i u tome ćemo uspjeti', kaže dalje naša 'mudra predsjednica'. A što je s promjenom izbornog zakona u Hrvatskoj? A gdje si ti bila i što si radila kad su anemični skojevac briselski štipoguz Plenković i malverzant Kuščević na očigled svih pokrali onih 40.000 podpisa referenduma za izmjenu izbornog zakona u državi kojoj ti predsjedaš? 'Kad neki gospodin svira klavir u nekoj susjednoj državi, predsjedniku neke susjedne države, onda je on gospodin. Ali kad jedna žena pjeva sa svojim narodom, onda je to prostački', kaže Kolinda u jednoj svojoj nedavnoj žalopojki.

Rikanje poput lude krave na proslavi rođendana jugomafijaša Milana Bandića koji na leđima ima desetke obtužnica za kriminal je pjevanje sa svojim narodom?

Neokomunistička banana republika i njezini 'zakoni'

Naziv banana republika prvi je upotrebio američki pisac William Sydney Porter (pravo ime Oliver Henry) 1901. godine.

U političkom smislu banana republika opisuje politički nestabilnu državu s ekstremno razslojenim družtvenim klasama, velikom siromašnom radničkom klasom i plutokracijom vladajuće elite (oligarhije) koja kontrolira sve temeljne dielove ekonomije a time i sve važnije aspekte politike.

To je svojevrstna puzava diktatura korumpirane manjine koja državu smatra svojim privatnim biznisom. Kada se tome još pridoda da je ta korumpirana manjina sazdana od aktivnih članova krvave jugokomunističke Udbe i njhovih potomaka onda i onim najglupljim treba već biti jasno da se ovako više ne može.

A kakvo je to Kolindino 'izvrsno zakonodavstvo' najbolje osvietljava nedavna suspenzija i progon policijskg službenika u Zadru Dragana Števanje koji je suspendiran za to što je (navodno) u javnost 'procurio' snimku o prebrzoj vožnji (luđačkoj jurnjavi) zamjenika Ravnatelja Hrvatske policije hadezeovca Josipa Ćelića.

Števanjin odvjetnik Branko Šerić kaže da njegov branjenik 'nije zviždač' i da je 'poligraf test (na koji je Števanja dragovolnjo pristao) jedini dokaz protiv njega.' U obrazloženju se kaže da je Števanja udaljen iz službe 'zbog teže povrede službene dužnosti jer je odao službenu tajnu', a ako ta obtužba ne upali onda bi policijski glavešine, kako navodi njegov odvjetnik, mogli protiv njega povesti novi stegovni postupak za to što se usuđuje govoriti o nečemu o čemu ne bi smio govoriti.

Prekršaj koji je netko počinio prebrzom vožnjom je 'službena tajna', a namjerno prikrivanje toga prekršaja nije? Nevinim ljudima je zabranjeno govoriti? Well my fellow Croatians, Tito's Yugoslavia is back!

Nu da vidimo što bi se u takvom slučaju dogodilo u demokratskim državama kao što su napr. Kanada ili Ujedinjene Američke Države. Takva kriminalna radnja ovdje se zove cover-up. Po definiciji cover-up je uspješan ili neuspješan pokušaj prekrivanja dokaza za krivično djelo, pogrješku, nesposobnost ili neku sramotnu radnju. U pasivnom cover-up-u informacija jednostavno nije dostavljena, a aktivni cover-up je onda kada se u prikrivanju rabi decepcija.

Ova fraza se većinom rabi za ljude na poziciji autoriteta koji zlorabe moć kako bi izbjegli ili ušutkali kritiku ili svoju krivnju prebacili na druge. Počinitelji cover-up-a (začetnici ili njihovi saveznici) mogu biti odgovorni za nedjelo kršenja povrede službene dužnosti i drugih kriminalnih radnji.

Je li ikome potrebno naglašavati da je ovo što se događa s ovim poštenim policijskim službenikom cover-up u najpodmuklijem obliku. Evo što bi se dogodilo da su u toj neokomunističkoj banana republici na snazi zakoni gore spomenutih demokratskih država. Dragan Števanja bi bio nagrađen i proglašen policajcem godine, a s onu stranu brave našli bi se svi sudionici cover-up-a od ministra unutrašnjih poslova udbaša Davora Božinovića pa sve dolje do načelnika zadarske PU i jegovih co-konspiratora.

Članska izkaznica današnjeg ministra policije Davora Božinovića

Onaj tko prekrši nepravedan zakon za koji mu savjest kaže da je nepravedan i tko spremno prihvati kaznu utamničenja kako bi pobudio svijest društva o njegovoj nepravdi, zapravo izražava najviše poštovanje zakona - rekao je u jednom svom govoru pok. Vođa američkih crnaca Martin Luther King jr.

Na sve to Kolinda na obilježavanju 20. obljetnice Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinska" kaže: 'Imamo izvrsno zakonodavstvo, ali moramo se i dalje boriti protiv predrasuda i stereotipa'.

Sve se ovo događa u jednoj članici Europske Unije, koja sebe smatra najdemokratskijom tvorevinom na ovom našem ludom dunjaluku.
Unije, koja je navodno inzistirala na nekim izmjenama jugoboljševičkog pravosuđa u Hrvatskoj prije nego bude primljena u njezinu 'zajednicu naroda'.

Sjećate li se kako je sudstvo te iste EU prije kojih desetak godina kaznilo Hrvatsku globom od deset tisuća eura zato što su policajci u Splitu upotriebili palice kako bi svladali biesnog kriminalca, člana Pupovčeve zaštićene nacionalne manjine.

Isti onaj kriminalac je neko vrieme poslie puštanja na slobodu iz strojopuške pucao po stanovima u Splitu i policija je taj put morala strogo paziti da ne uporabi ni minimum sile da ga svlada. To je valjda to izvrsno zakonodavstvo o kojem Kolinda priča.

U vrieme masovnog štrajka hrvatskih prosvietnih i drugih osiromašenih radnika Kolinda u svom nedavnom sales pitch-u u Zadru bez imalo stida okupljenom narodu nudi svoj 'novi politički program': 'Izaberite kontinuitet i optimizam, a ne da se vraćamo u vrijeme lex Perkovića, niti da isprobavamo eksperimente. Pobjedu temeljim na svojem programu koji je usmjeren na bolje plaće u Hrvatskoj, bolja radna mjesta, na naše starije sugrađane, na inovacije, razvoj gospodarstva, razvoj demokracije, borbu protiv korupcije i mnoge druge teme", odgovorila je predsjednica.

Kontinuitet čega? Njezinih obećanja o onoj njezinoj Hrvatskoj bogatijoj od Švicarske koju nam je obećala prije pet godina? O kakvom optimizmu ona trubi? Jedini optimizam koji hrvatski narod danas može imati je nada da će se, ako na ovim izborima ne bude glup kao na svim prijašnjim, izborom poštenih nacionalno sviestnih ljudi početi otresati jugoslavenske bagre koja mu je poslie Trećejanuarske diktature dvietisućite godine opet zajašila na grbaču.

A gdje je Kolinda bila i što je radila za vrieme afere lex Perković? Je li itko čuo da je progovorila ijednu rieč protiv 'zakona' kojim su njezini politički rođaci htjeli zaštititi udbaške krvnike Perkovića i Mustaća?

Plaće hrvatskim radnicima moći će se povisiti onda kad se milijunima kuna iz državnog proračuna prestane financirati superčetnika Milorada Pupovca, Srpsku pravoslavnu crkvu - glavno leglo četnika - i druge otvoreno protuhrvatske grupacije.

Kad se iz Hrvatskog državnog sabora izbaci i prestane plaćati tzv. manjince, za koje nitko nije glasao. Na bolja radna mjesta doći će hrvatski ljudi tek onda kad se s njih uklone desetci tisuća udbaša i njihove djece. A sve to će se postići tek onda kad na vlast u Hrvatskoj dođu oni koji neće dozvoliti da supremaciju nad Hrvatskom ima itko osim Boga i hrvatskoga naroda.

U strahu da će pobjednik na idućim izborima biti Miroslav Škoro, Kolinda protiv njega pokušava u javnost plasirati laži kao onu kako Hrvati Pitsburgha (misli na organizaciju Hrvatske bratske zajednice) o njemu nemaju dobro mišljenje.

To 'loše mišljenje' ona je, kako navodi, čula iz usta predsjednika te organizacije sada pokojnog Bernarda Luketicha. Ako me pamćenje ne vara nije ovo prvi put da Kolinda za svjedoka imenuje nekoga tko nije u stanju opovrgnuti njezinu laž.

A što o tome kažu u HBZ-u? Na pitanje jednoga novinara o stavu bivšeg vodstva HBZ-a o Miroslavu Škori početkom 90-ih sadašnji predsjednik te organizacije Franjo Bertović odgovara: 'O navodnim izvješćima medija o Miroslavu Škori i Zajednici na čelu s pok. predsjednikom Bernardom M. Luketichem nemamo nikakvih saznanja. Ne vjerujemo da je tu bilo negodovanja prema bilo kome jer iz navedenog s time se nismo bavili, a niti odlučivali o imenovanju zastupnika Republike Hrvatske'.

U strahu da će izgubiti na dolazećim izborima Kolindino ponašanje sve više i više bizarno a njezine izjave u posliednje vrieme sve gluplje i gluplje. Jedna od ovih je i onaj njezin odgovor na pitanje o financiranju njezinog školovanju u Ujedinjenim Američkim Državama: 'Moj otac je kao mesar krvavo zarađivao novac…!' Ne znam kako ijedan mesar može raditi svoj posao a da se ne okrvavi.

Ali kruna svim njezinim gluparijama, bahatosti i pokvarenosti je obećanje da će (u nadi da će joj on pribaviti glasove njegove jugomafijaške družine) obtuženom jugolopovu Bandiću u zatvor nositi kolače.

Zamislite koliko bi glasova na idućim izborima dobio Donald Trump da američkim glasačima obeća da će nositi kolače u zatvor kradljivcu i superprevarantu Bernie-u Madoffu.

Za Dom Spremni!
Zvonimir R. Došen


comments powered by Disqus


Naslovnica


Arhiva Naslovnica

SLOBODA, JEDNAKOST I BRATINSTVO

"Rastrgajmo paklenu mrežu koju nam je svima naš općeniti neprijatelj razapeo;
Zaboravimo na nepravde i uvrede koje smo jedni od drugih pretrpjeli;
Pripišimo svu nesreću našu njezinim početnicima, a ne narodima našim;
Oprostimo neprijateljima našim, i nastojmo da nam u buduće ne mogu škoditi;
Pomirimo se i pobratimo, te se zakunimo jedan za sve i svi za jednoga;
Zakunimo se na svetom grobu naših mučenika, a taj je grob cijela naša domovina,
zakunimo se da ćemo dostojno osvetiti oce naše,
a osveta nam budi svih nas sloboda, jednakost i bratinstvo."

Dr. Ante Starčević

Sveta prava našeg naroda...

"Ova naša stranka sudi da joj je vrijeme nastaviti svoje dosadašnje poslovanje…
Kako je znano, ovo je poslovanje:
Skidati krinke onim, koji su naš narod kojekakovimi načini i sredstvi turnuli do poniženja i nesreće,
ter nastoje da ga u tom stanju drže.
Na zakonitu temelju stojeć, branit ili iskat,
pravnim načinom i pravičnim sredstvi,
sveta prava našeg naroda i naše Domovine."

dr. Ante Starčević

Narodne mane...

"Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća:

mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo, i lako zaboravljamo krivice, koje nam drugi učine.
Ali mi bar za čas, u sadašnjosti, ne primamo pljuske za poljubce, krivicu za pravo, tlačenje za ljubav;
mi ćemo današnje zlo i krivicu današnju do sutra zaboraviti, pa, ako nam tko liepu rieč kaže, ponašati ćemo se kao da nismo bili prevareni, kao da krivica ni zala nikada nije bilo i kao da ih već nikada ne može biti;
nu danas, dok ne zaboravimo zlo i dok nove prazne rieči ne čujemo, mi se držimo, kako valja."

dr. Ante Starčević
© Stina hrvatskih pradidova