HRVATSKA IZNAD SVEGA
Škrinja hrvatske misli
Otac Domovine
Početna
Pišite nam
Knjiga gostiju
Komentirajte
Pisma dida Vidurine
Hrvatska misao
Potreba za međunarodnom sudskom osudom za zločine počinjene od strane totalitarnih komunističkih vlada
Ustav RH
Ustav BiH
Ustav FBiH
Croatio
iz duše te ljubim

Svake noći Boga za te molim
Pivajući kamenu i drači
Croatio ka mater te volim
Umorna si, samo mi ne plači

Sve ću pisme pokloniti tebi
Sve đardine, neka mi te kite
Croatio iz duše te ljubim
Ja te volim ka i mati dite

Još se sićam onih riči
Što mi uvik priča Ćaća
Nemoj sine nikud ići
Tvoj je kamen, maslina i drača

Nek te rani kora kruva
Kap'ja vina, zrno soli
Nek ti kušin bude stina
Al Hrvatsku sine voli

Pisme će ti pivati slavuji
Svirat će ti moje mandoline
Svaku stopu ove zemlje ljubi
Kad odrasteš voljeni moj sine

Bog i Hrvati!
Za Dom Spremni!
broj posjeta:
e-pošta
Nezavisna Država Hrvatska - Video
Flag Counter

Sve istine prolaze kroz tri faze:

Prvo se ismijavaju.
Zatim im se nasilno suprostavlja.
I na kraju, prihvaćaju se kao očite - samodokazive!

Arthur Schopenhauer

Bog i Hrvati!

Za Dom spremni!

Hrvatska Hrvatom!

SVAKI SIN DOMOVINE DUŽAN JE SLUŽITI SVOM NARODU HRVATSKOM I SVOJOJ DOMOVINI HRVATSKOJ!
ZA DOM SPREMNI!

Upišite svoje dojmove!

Pismo dida Vidurine suprotiva UDBI u PBV-u…

UVIK ĆE BITI: U ČAST I SLAVU POGINULOJ HRVATSKOJ VOJSCI!

- A nu dide, evo nam još jedne udbaške ujdurme, jada se mala Marica didu svome.

- Ma šta je dite moje, da nisu opet kukavni nam generali i mile im udbaške ubojice, zabrinu se did.

- Ma nije dide moj, evo sad ugleda, na stranicama hcsp.hr još od 29. travnja, da je sa spomenika na Bleiburgu uklonjen natpis „U ČAST I SLAVU POGINULOJ HRVATSKOJ VOJSCI“, zabrinuto će mala Marica.

- Molim, s neviricom će did, ma nije moguće, pa za šugoslavije kletog tite je spomenik opsta' i nije diran i bio poštovan, a sad da to netko učini, pa di je Počasni bleiburški vod, šta radi, šta ne diže i nebo i zemlju na noge, širi ruke začuđeno did.

- A di je dide, eno šute, a možda 'di i udbašuju, vrag bi ih znao, vrti glavom mala Marica.

Zar si zaboravi' da sve ove nedaće sa spomenikom i obilježavanjem sićanja na pokolj hrvatske vojske i naroda na Bleiburgu i Križnom putu i počeše od kad su se u Počasni bleiburški vod k'o uložine ubacili Vukušić, Šeks, Vukojević i kompanija i postupno ga preuzeli i iznutra razorili i razne smicalice provodili pa su tako na prevaru, poskrivećki, prvi put 2006. godine i skinuli sveta nam u kamen uklesana slova: „U ČAST I SLAVU POGINULOJ HRVATSKOJ VOJSCI“ i stavili svoja: “U SPOMEN NA NEDUŽNE ŽRTVE BLEIBURŠKE TRAGEDIJE – MAJ 1945.” brišući tako ne samo spomen na od Engleza prevarno razoružanu i izručenu te od krvavih ušljivih partizana pobijenu hrvatsku vojsku, nego i na same Hrvate, pa kad se sva rodoljubiva javnost digla na noge sa snažnim prosvidima isti brže bolje minjaju tekst i tad prijetvorno stavljaju: “U SPOMEN NA HRVATSKE ŽRTVE BLEIBURŠKE TRAGEDIJE – SVIBANJ 1945.“, međutim, na to protesti mnogih svisnih i pravdoljubivih Hrvata širom svijeta ne prestaju, nego se pojačavaju i prozivaju stari članovi PBV-a, da zašto su to dopustili i na privaru nasili, što utiče na njih da se osviste i časti prizovu pa tako ta udbaška ujdurma Bože Vukušića i kompanije mu teškom mukom bi spričena i stari natpis bi opet vraćen, škrguće zubima ljutita mala Marica!

- Baš tako, sunce moje, i kažeš sad i grb ukloniše, o muko Isusova, gužva kapu did od bisa.

- Je dide, malo tko je za ovu ujdurmu i zna', baš k'o i one 2006. godine kad prominu teksta slučajno uoči priživili mučenik Bleiburga Stjepan Brajdić, pa tako jučer tek, 4. svibnja, naša Stina hrvatskih pradidova javi: Hrvati pozor! NAJNOVIJA UDBAŠKA UJDURMA PODJARMLJENOG POČASNOG BLEIBURŠKOG VODA: U tajnosti, valjda pod okriljem noći, ponovno je izvršena UDBA-ška diverzija na spomeniku poginuloj hrvatskoj vojsci na Bleiburgu, brišući i sam spomen na nju!

I ni dva sata od te objave, dide, javi se Velimir Bujanec s informacijom: „Sa spomenika hrvatskim žrtvama na Bleiburškom polju uklonjen je povijesni hrvatski grb! Rješenje o zaplijeni grba Počasnom bleiburškom vodu prije dva dana je poslao kotarski namjesnik, Gert Andre Klösch, a sa spomenika je još ranije uklonjen i dio teksta na hrvatskom jeziku: „U ČAST I SLAVU POGINULOJ HRVATSKOJ VOJSCI”.

Međutim, ništa ne kaza tko je uklonio natpis i je li PBV što učinio da to možebitno spriči i jesu li i za uklanjanje natpisa dobili kakvo Rješenje k'o i za uklanjanje grba, nego ka' da s njih skida svaku sumnju i sve na austrijske vlasti pribacuje, u dahu će uznemirena Marica.

- Da, sve je to sumnjivo, dide moj, jer upravo gost mu Marijačić sinoć u Bujici reče il' oda, „da je od PBV-a, koliko je njemu poznato, zatraženo da maknu slova na hrvatskom jeziku i da umjesto toga mogu postaviti u počast ubijenih Hrvata“, pa možda zato i nije uklonjen tekst na njemačkom jeziku, sida na štokrlu i pristigli dragovoljac Jure!

Očito je, dide, sve ovo obična udbaška ujdurma u dogovoru s ljevičarskom vlasti u Austriji, jer ni a ne rekoše, ni glasa ne diže ni PBV ni Vlada nam dična, na sve najnovije zabrane i blaćenja komemoracije od strane austrijskih vlasti, pa zbog toga o natpisu ništa onda ne pojašnjava ni Bujanec, niti je prije reagirao, k'o što Marica reče, nego sad kad je s onim Rješenjem uklonjen grb, a niti na web stranicama PBV-a ima i slova o ovoj nečuvenoj provokaciji sa svetim nam spomenikom krvnički pobijenoj hrvatskoj vojsci i izbiglim narodom hrvatskim, nego im je zadnja vist: „Radni sastanak predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije te Počasnog bleiburškog voda“!

Nu, vidi vraga, možda i u tom grmu leži zec, da tad' nisu što dogovorili pa sad šute i čekaju da se Vlasi ne dosite, stišće šake dragovoljac Jure.

- Tako je strikane, zato Bujanec sigurno i ne spominje PBV niti ga poziva na reakciju, niti ih proziva što šute k'o zaliveni i zašto ova nečuvena provokacija gotovo prođe nezamićeno nego samo poručuje: „Pitanje za Vladu RH, predsjednika i premijera; gdje su sada prosvjedne note?! Hoćete li reagirati?! Ili ćete podviti rep, kao i uvijek do sada?“, domeće mala Marica!

Dakle, PBV ništa ne pita, k'o da s Vladom veze nikakve nema i k'o da i prije nisu pokušavali, i bez pomoći ljevičarskih austrijskih probisvita i vlasti im, ovakvo što činiti i plebiscitarnu podršku hrvatskog naroda održavanju komemoracije na Bleiburgu spričiti il' barem staviti pod kontrolu, umanjiti i kanalizirati, prema svojim pokvarenim antihrvatskim ciljevima!

- E dico moja da se časni starina Petar Miloš digne iz groba i da vidi što mu od spomenika rade i da mu je izgleda lakše za titine klaonice bilo držati stijeg hrvatstva i borbe za istinu neg' danas s ovim pokvarenim udbaškim hijenama u demokratskom ruhu, jasan je did.

Tada su rodoljubi pod stalnim pritnjama za svoj život novce skupili, spomenik podigli i krijući se od UDBE počast svetim žrtvama odavali s hrabrim ričima: „U ČAST I SLAVU POGINULOJ HRVATSKOJ VOJSCI”!

I sad paščad vražija na sve načine želi spomenik oskrnaviti i spomen na hrvatsku vojsku i njene simbole maknuti i izbrisati, kako sa spomenika tako i iz svisti naroda, pa ako nema vojske nema ni prikršene Ženevske konvencije od Engleza i partizanske im bande, nema ni najvećeg ratnog zločina od kada je svita i vika, nema ni njihove krivnje, nisu oni zločinačka banda pomognuta od svitskih moćnika nego je banda odmetnuta pobijena, jer ako nema hrvatske vojske i njenog znamenja onda Nezavisna Država Hrvatska, reći će gamad, nije bila ni Hrvatska, ni Država, nego je to eto njihov AVNOJ i ZAVNOH koji su i ovikovičili u Franjinom Ustavu ove karikature nam od nekad velike Hrvatske Države, podcrtava jasno i glasno did skidajući ožalošćeno kapu s glave!

- A sve hoteći je tako zacimentirati u granicama titine kifle, Socijalističke papirnate Republike Hrvatske, ubijajući podmuklo svaku svist i potribu za oživotvorenjem cilovite nam Hrvatske kakva je bila Nezavisna Država Hrvatska, jer je samo ona jamac slobode, sriće i napritka cilog hrvatskog naroda, pa zato i svim neprijateljima i smeta, spremno domeće dragovoljac Jure!

- Ali ne će im proći dide, ne će, ima nas Hrvata, dići će se i mlado i staro i ponovno vratiti Počasni bleiburški vod u časne hrvatske ruke!

Dignut ćemo ponovno ponosno barjak naše pobijene vojske i smjelo ići u novu borbu za izgubljenu slobodu naroda hrvatskoga i obilježavat naša komemoracije, mise zadušnice, još snažnije i u još većem broju kako na Bleiburgu uz nedirnuti spomenik tako i širom mučeničke nam Domovine, diže šake uvis mala Marica.

- Tako je dušo moja, ljubi je did u čelo, što više zatiru stari plam on će to jače buknuti!

- A dide evo i najnovije visti od tužnog nam Ministarstvo vanjskih i europskih poslova koje uputi prosvjednu notu Austriji zbog uklanjanja grba s prvim bijelim poljem s čime se zapravo potvrdiše sve naše sumnje, podcrtava didu mala Marica.

Pa tako, po prilici, i rekoše da se grb, odnosno spomenik, nalazi na privatnom posjedu austrijske udruge Počasni bleiburški vod, te da komemoracija u Bleiburgu neupitno mora biti posvećena isključivo sjećanju na poginule u okviru mise zadušnice kada se odaje počast tisućama civilnih žrtava, dakle dide nema kod Grlana Radmana nigdi vojske hrvatske nego samo civila i broje se samo u tisućama, a ne stotinama tisuća, što je još jedno pljuvanje na najveći ratni zločin od kad je svita i vika, bisna je mala Marica.

I pazi sad dide, još kažu da je Počasni bleiburški vod uklonio sporni natpis kako bi se izbjeglo nepoželjno povezivanje natpisa i grba na spomeniku, a malo prije rekoše da su razlozi i obrazloženje njegovog uklanjanja, koje je iznijela Općinska uprava Völkermarkta, neprihvatljivi za Republiku Hrvatsku kako s povijesnog tako i s društvenog i političkog gledišta! Dakle, očito je, dide moj, udbaškoj bandi glavni problem Hrvatska vojska iz znanog nam razloga, ne može se od ljutnje suzdržati mala Marica.

- Sve su rekli, dico moja, a i mi smo, sve je jasno k'o dan, dobro smo ih odmah pročitali s ispravnim razmišljanjem i s ispravnim hrvatskim duhom u srcu i duši i nadam se da će hrvatski narod jasno toj bandi reći veliko NE i jasno i glasno tražiti vraćanje svetog nam spomenika u prvobitno stanje, jer uvik je bilo i uvik će biti U ČAST I SLAVU POGINULOJ HRVATSKOJ VOJSCI, jasan je i glasan did!

Did Vidurina

Ispod rascvale trišnje, 5. svibnja lita Gospodnjeg 2022.

Zapisao: ing. Ante Matić od Livna


comments powered by Disqus


Naslovnica


Arhiva Naslovnica

SLOBODA, JEDNAKOST I BRATINSTVO

"Rastrgajmo paklenu mrežu koju nam je svima naš općeniti neprijatelj razapeo;
Zaboravimo na nepravde i uvrede koje smo jedni od drugih pretrpjeli;
Pripišimo svu nesreću našu njezinim početnicima, a ne narodima našim;
Oprostimo neprijateljima našim, i nastojmo da nam u buduće ne mogu škoditi;
Pomirimo se i pobratimo, te se zakunimo jedan za sve i svi za jednoga;
Zakunimo se na svetom grobu naših mučenika, a taj je grob cijela naša domovina,
zakunimo se da ćemo dostojno osvetiti oce naše,
a osveta nam budi svih nas sloboda, jednakost i bratinstvo."

Dr. Ante Starčević

Sveta prava našeg naroda...

"Ova naša stranka sudi da joj je vrijeme nastaviti svoje dosadašnje poslovanje…
Kako je znano, ovo je poslovanje:
Skidati krinke onim, koji su naš narod kojekakovimi načini i sredstvi turnuli do poniženja i nesreće,
ter nastoje da ga u tom stanju drže.
Na zakonitu temelju stojeć, branit ili iskat,
pravnim načinom i pravičnim sredstvi,
sveta prava našeg naroda i naše Domovine."

dr. Ante Starčević

Narodne mane...

"Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća:

mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo, i lako zaboravljamo krivice, koje nam drugi učine.
Ali mi bar za čas, u sadašnjosti, ne primamo pljuske za poljubce, krivicu za pravo, tlačenje za ljubav;
mi ćemo današnje zlo i krivicu današnju do sutra zaboraviti, pa, ako nam tko liepu rieč kaže, ponašati ćemo se kao da nismo bili prevareni, kao da krivica ni zala nikada nije bilo i kao da ih već nikada ne može biti;
nu danas, dok ne zaboravimo zlo i dok nove prazne rieči ne čujemo, mi se držimo, kako valja."

dr. Ante Starčević
© Stina hrvatskih pradidova