HRVATSKA IZNAD SVEGA
Škrinja hrvatske misli
Otac Domovine
Početna
Pišite nam
Knjiga gostiju
Komentirajte
Pisma dida Vidurine
Hrvatska misao
Potreba za međunarodnom sudskom osudom za zločine počinjene od strane totalitarnih komunističkih vlada
Ustav RH
Ustav BiH
Ustav FBiH
Croatio
iz duše te ljubim

Svake noći Boga za te molim
Pivajući kamenu i drači
Croatio ka mater te volim
Umorna si, samo mi ne plači

Sve ću pisme pokloniti tebi
Sve đardine, neka mi te kite
Croatio iz duše te ljubim
Ja te volim ka i mati dite

Još se sićam onih riči
Što mi uvik priča Ćaća
Nemoj sine nikud ići
Tvoj je kamen, maslina i drača

Nek te rani kora kruva
Kap'ja vina, zrno soli
Nek ti kušin bude stina
Al Hrvatsku sine voli

Pisme će ti pivati slavuji
Svirat će ti moje mandoline
Svaku stopu ove zemlje ljubi
Kad odrasteš voljeni moj sine

Bog i Hrvati!
Za Dom Spremni!
broj posjeta:
e-pošta
Nezavisna Država Hrvatska - Video
Flag Counter

Sve istine prolaze kroz tri faze:

Prvo se ismijavaju.
Zatim im se nasilno suprostavlja.
I na kraju, prihvaćaju se kao očite - samodokazive!

Arthur Schopenhauer

Bog i Hrvati!

Za Dom spremni!

Hrvatska Hrvatom!

SVAKI SIN DOMOVINE DUŽAN JE SLUŽITI SVOM NARODU HRVATSKOM I SVOJOJ DOMOVINI HRVATSKOJ!
ZA DOM SPREMNI!

Upišite svoje dojmove!

DVJESTOTI ROĐENDAN IDEOLOGA HRVATSKE NEZAVISNOSTI (1823.-2023.) - ANTE STARČEVIĆ I OSTACI OSTATAKA NEKADA SLAVNOG NARODA HRVATSKOG

Na 200. godišnjicu jedina svijeća sa hrvatskim povijesnim grbom - Hrvatska stranka prava 1861.

Zbog niza povijesnih okolnosti, jugokomunističke strahovlade i niza vlastitih karakternih slabosti i nasljeđa, između kojih je golemi nedostatak svijesti o vlastitoj nacionalnoj samobitnosti, povijesnog zaborava i lakomislenosti, hrvatska narodna većina nije bila dovoljno osviještena i spremna za napuštanje i raspad Srboslavije 1990. godine, a niti za oslobođenje od jugokomunističkog jarma pa se poput zombija provukla kroz tu povijesnu prekretnicu na račun jedne izrazite hrvatske manjine, koja svjesna svega, žrtvovala je sebe pa i vlastite živote da bi se neosvješteni narod domogao slobode.

Naravno, to je i jedan od kapitalnih razloga zašto je ostvaren samo privid slobode, demokracije i nezavisnosti hrvatskog naroda i države. Hrvatska većina nespremna na žrtve za svoje oslobođenje prihvatila je lažirani program o tobožnjoj svehrvatskoj pomirbi djece ustaša i partizana i tobožnjoj tranziciji iz jugokomunizma u demokraciju koju joj je servirao komunistički komesar zločinac Franjo Tuđman sa svojim udbaškim konvertitima i beogradskim vlastodršcima koji su ga ruku pod ruku i doveli na vlast u Hrvatskoj 1990.g. kao glavnog jamca za diobu Bosne i Hercegovine.

Starčevićeva vizija hrvatske države i naroda, 200 godina nakon njegovog rođenja, nikada se nije ostvarila a izgledi su veliki da se to nikada i ne dogodi, premda je pravaška ideologija jedina izvorno hrvatska osloboditeljska i jedino spasonosna za sve koji imaju svijest o hrvatskoj nacionalnoj ili državnoj pripadnosti i koji danas obitavaju na područjima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srijema i Vojvodine, Boke Kotorske i širom svijeta.

Koliko je hrvatska pravaška ideologija snažna, nepotkupljiva i žilava ali i opasna pa i pogibeljna za sve hrvatske tlačitelje kroz povijest do dana današnjeg dokazuju i sustavni napadi, demoniziranje postrojbi Hrvatskih obrambenih snaga HOS-a i otvoreni pokušaji zakonskog kažnjavanja naroda i svih onih koji poštuju, vole i prigrlili su njihovo pravaško i borbeno geslo “ZA DOM SPREMNI”.

I dok se domaći kvislinzi na vlasti i sljedbenici jugokomunističke opozicije natječu tko će više uvrijediti dragovoljce i pristaše HOS-a, dakle dragovoljce i pristaše Stranke prava iz vremena dok je ona uistinu postojala od 25. veljače 1990. do 28. rujna 1993. kada je administrativno uništena udarom zločinačke Tuđmanove vrhuške pod vladom nedavno preminulog Nikice Valentića na njezin pravni i politički okvir, ništa manje ne strepe niti njihovi sponzori u svijetu koji su uz pomoć hrvatskih izdajnika nekoliko mjeseci nakon pokretanja facebook portala “PRAVAŠKA ISTINA OD STARČEVIĆA DO PARAGE ZA BUDUĆNOST HRVATSKE”, taj facebook sadržaj i tu stranicu jednostavno u listopadu 2022.g. izbrisali, ukinuli, blokirali, cenzurirali, zabranili sto posto bez ijedne riječi upozorenja, obrazloženja, naputka i tako do danas.

Kriminalni HDZ i njihovi sateliti koje su kreirali kao lažnu pravašku desnicu, dok pristaše Stranke prava i pravaške ideologije izvrgavaju represiji, cenzuri i dok zabranom svojataju njihova imena, ideologiju i program, pokušavaju uvjeriti sebe same i neupućeni narod da su oni sami sljedbenici pravaške ideologije, nastavljači baštine starčevićanstva, radićevštine i titovog antifašizma što je još jedna u nizu nepremostivih zabluda njihovog zloduha i predvodnika Tuđmana.

Istodobno, putem glasila HDZ-ovog kvazidesničarskog podzemlja, HRVATSKOG TJEDNIKA, oklevetali su pokretača i obnovitelja suvremenog pravaškog pokreta i osnivača dragovoljačkih postrojbi HOS-a gore nego jugoboljševici u doba Golog otoka i Jugoslavije radi čega se vodi još jedan u nizu sudskih sporova protiv glavnog urednika Ivice Marijačića i nakladnika te mračne kvazidomoljubne publikacije koja kada se dodirne u stvarnu bit njihovih upravljača, počne siktati najgore laži i otrove čak i bez prava na ispravak oklevetanog nastavljača Starčevićeve ideologije.

Pretežita većina naroda je u depresiji, beznađu, učmalosti, jauče radi iseljavanja i demografskog sloma a kada je Tuđman i HDZ uz pomoć Račana i SDP-a izdao i prodao Vukovar, istočnu Slavoniju i Bosnu i Hercegovinu i dijelio je i cijepao sa Srbima i Miloševićem, tada se taj većinski dio nije bunio već je govorio da Bosanci nisu Hrvati a Muslimani da su Balije i Turci, a sada kada nema Hrvata iz BIH i kada je Hrvatska poluprazna a u BIH su Hrvati svedeni na statističku pogrešku, izgleda da nemaju ništa protiv dolaska stotina tisuća pristiglih Indijaca, Pakistanaca, Bangladešana, Filipinaca itd. na putu prema konačnom nestanku Hrvata i to bez Bleiburga i Križnog puta, premda ni to nije isključeno.

Izdajući pravašku ideologiju , odričući se baštine Starčevića i odbacivši izvornu Stranku prava iz 1990.g., hrvatski narod je pokopao samog sebe, svoju djecu i svoju budućnost.

I na hrvatski narod danas odnose se one slavne opomene iz Novog Zavjeta:“Sravnit će sa zemljom tebe i tvoju djecu u tebi. Neće ostati u tebi ni kamen na kamenu” najavio je izraelsku propast Isus Krist na zidinama Jeruzalema i upozorio uplakane žene jeruzalemske neka ne plaču nad njim nego nad sobom i nad djecom svojom.

HSP 1861., do pred 30 godina pod imenom HSP, jedan i jedini predstavlja pravašku vertikalu i minimalnu nadu za prevrat od ruba ponora, zaokret od hrvatske propasti i obranu od nestanka koji prijeti ovom narodu do sredine ili konca 21. stoljeća, posve nevažno, jer je hrvatski narod već danas tuđin u svojoj vlastitoj državi kojom preko domaćih kvislinga upravljaju središta moći protiv vitalnih hrvatski interesa i ciljeva, a čiji je trag vidljiv i u nedavnom povratku Dražena Jelenića na mjesto zamjenika glavne državne odvjetnice unatoč njezinom protivljenju i protivljenju većine kojima je pravo struka ili poziv.

Zabrana i kažnjavanje pravaškog gesla Za dom spremni od meketavih bivših udbaša i jugooficirske djece i sinova i nije ništa drugo nego dodatno slabljenje i rashrvaćivanje hrvatske države.

Imena će im biti zapisana kao veleizdajnicima Hrvatske.

Poigravanje s Bleiburgom i žrtvama Križnog puta, neodavanje dužnog poštovanja žrtvama komunističkog nasilja i masovnih ubojstava čijim potomcima većinom nikada nije vraćena oteta i opljačkana konfiscirana imovina, monstruozno preuveličavanje i lažno optuživanje Hrvatske radi žrtava Jasenovca sve to će jednog dana stvoriti ekplozivnu masu i dovesti do još jednog krvavog građanskog rata na ovim prostorima i šire.

Umjesto snažne i ujedinjene Hrvatske i Bosne i Hercegovine svjedoci smo raspada obiju država, umjesto osnaženog i ujedinjenog naroda triju vjera imamo na djelu ostatke ostataka nekada slavnog hrvatskog naroda koji je iznjedrio već u ranom srednjem vijeku vladarske dinastije autohotnog hrvatskog porijekla, legendarne vojskovođe i ratnike, slavne banove i knezove, od kojih je feldmaršal Svetozar Borojević, Hrvat pravoslavac sa najvišim činom u Autrougarskoj monarhiji, umro u bijedi 23. svibnja 1920. u Austriji, istog dana kada se 23. svibnja 1823., gotovo 100 godina ranije rodio Ante Starčević.

Dok hrvatski narod ne shvati, ukoliko mu je uopće još preostalo za to vremena, da se narod ne smije dijeliti po vjeri bio katolik, pravoslavac, musliman ili židov već da svi čine jednu jedinstvenu hrvatsku naciju dotle mu nema izbavljenja ni iskupljenja.

Stoga naša pravaška gesla ostaju trajna i nepromjenljiva:

Hrvatska do Drine ili je neće biti!
Hrvatska do Drine, Bosna i Hercegovina do Jadrana!
Nema Hrvatske bez Bosne i Hercegovine niti Bosne i Hercegovine bez Hrvatske!
Teško narodu bez ljubavi bratske, kao Bosni bez zemlje Hrvatske!

BOG I HRVATI - ZA DOM SPREMNI!

hsp1861.hr, 23.5.2023.

comments powered by Disqus


Naslovnica


Arhiva Naslovnica

SLOBODA, JEDNAKOST I BRATINSTVO

"Rastrgajmo paklenu mrežu koju nam je svima naš općeniti neprijatelj razapeo;
Zaboravimo na nepravde i uvrede koje smo jedni od drugih pretrpjeli;
Pripišimo svu nesreću našu njezinim početnicima, a ne narodima našim;
Oprostimo neprijateljima našim, i nastojmo da nam u buduće ne mogu škoditi;
Pomirimo se i pobratimo, te se zakunimo jedan za sve i svi za jednoga;
Zakunimo se na svetom grobu naših mučenika, a taj je grob cijela naša domovina,
zakunimo se da ćemo dostojno osvetiti oce naše,
a osveta nam budi svih nas sloboda, jednakost i bratinstvo."

Dr. Ante Starčević

Sveta prava našeg naroda...

"Ova naša stranka sudi da joj je vrijeme nastaviti svoje dosadašnje poslovanje…
Kako je znano, ovo je poslovanje:
Skidati krinke onim, koji su naš narod kojekakovimi načini i sredstvi turnuli do poniženja i nesreće,
ter nastoje da ga u tom stanju drže.
Na zakonitu temelju stojeć, branit ili iskat,
pravnim načinom i pravičnim sredstvi,
sveta prava našeg naroda i naše Domovine."

dr. Ante Starčević

Narodne mane...

"Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća:

mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo, i lako zaboravljamo krivice, koje nam drugi učine.
Ali mi bar za čas, u sadašnjosti, ne primamo pljuske za poljubce, krivicu za pravo, tlačenje za ljubav;
mi ćemo današnje zlo i krivicu današnju do sutra zaboraviti, pa, ako nam tko liepu rieč kaže, ponašati ćemo se kao da nismo bili prevareni, kao da krivica ni zala nikada nije bilo i kao da ih već nikada ne može biti;
nu danas, dok ne zaboravimo zlo i dok nove prazne rieči ne čujemo, mi se držimo, kako valja."

dr. Ante Starčević
© Stina hrvatskih pradidova